Zet desnoods financiële prikkels in om vaccinatiegraad te verhogen

, Den Haag
Onderzoek

Zojuist heeft VVD-wethouder Kavita Parbhudayal de Haagse gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken mbt de mazeleninfectie in een kindercentrum in Den Haag. Goed dat zij direct over gaat tot actie en de staatssecretaris oproept om zo snel mogelijk te onderzoeken op welke wijze wij de vaccinatiegraad in Nederland kunnen verhogen.
De Haagse VVD heeft afgelopen zomer hier ook al vragen over gesteld, want dit soort middeleeuwse ziektes moeten niet meer mogen in landen als Nederland.
Het heeft eeuwen gekost om baby’s hiervoor te beschermen en we willen geenszins een enkeltje terug de tijd in. Als minder dan 95% van de mensen niet is ingeënt, is dit niet alleen gevaarlijk voor de kinderen die niet ingeënt zijn, maar ook voor de kinderen die wel zijn gevaccineerd. Met vaccinaties beschermen we niet alleen onze eigen kinderen, maar ook die van anderen.
Maatregelen, bijvoorbeeld in de vorm van financiële prikkels door bepaalde kindgebonden toeslagen niet te verstrekken bij niet vaccineren, zal de Haagse VVD dan ook toejuichen.

Hier lees je de brief van de wethouder: https://denhaag.raadsinformatie.nl/document/7495377/3/RIS302300%20Comm_br_%20Mazeleninfectie%20kindercentrum%20Den%20Haag_def