VVD tegen druk op ambassade VS

Den Haag, vrijdag – De VVD in de Haagse gemeenteraad verzet zich tegen de druk die er wordt uitgeoefend op de Amerikaanse ambassade om te verhuizen uit het centrum van de stad.

PvdA, D66 en GroenLinks dienden gisteren in de raad een voorstel in om de VS aan te sporen hun diplomatieke post, die zo zwaar beveiligd is dat een deel van de Haagse binnenstad is ontwricht, naar een veiliger locatie aan de rand van de stad te verkassen. Burgemeester Deetman is hierover al in gesprek met de Amerikaanse ambassadeur.
“Ik vind dit in hoge mate onhoffelijk,” aldus de liberale fractievoorzitter Peter Smit. “Het personeel van de ambassade lijdt onder terreurdreigingen en moet daartegen worden beschermd. Dan vind ik het niet netjes om te zeggen dat ze moeten verhuizen omdat de beveiligingsmaatregelen te veel overlast veroorzaken.”
PvdA-fractievoorzitter Henk Kool onderstreept echter dat verhuizing niet anders kan. “Ik heb niets tegen de VS maar nu staat er een tank voor de ambassade en straks misschien een tankgracht. De schouwburg en het Eshermuseum hebben daar last van, om niet te spreken van de beeldententoonstelling die straks weer op het Lange Voorhout begint.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *