VVD-raadslid Monique van der Bijl verlaat de Haagse gemeenteraad

Raadslid Monique van der Bijl zal na de verkiezingen niet in de gemeenteraad terugkomen. Van der Bijl is woordvoerder op het gebied van Verkeer en Vervoer, Sport en Energie en Duurzaamheid en was sinds juni 2014 lid van de gemeenteraad. Zij stopt als raadslid om zich te richten op een nieuwe baan bij de Nationale Postcode Loterij.

Van der Bijl was een actief raadslid dat zich met verve heeft ingezet voor bijvoorbeeld hockey, verkeersveiligheid rondom scholen en veiligere stadsverwarming in Ypenburg. Als woordvoerder voor de wijken Benoordenhout, Ypenburg en Leidschenveen was zij ook veel in de stad te vinden. Zij heeft zich bijvoorbeeld bijzonder ingezet voor de ondernemers en omwonenden van het Willem Royaardsplein bij de plannen voor een nieuw winkelcentrum en voor de uitbreidingsplannen van de hockeyclub in Wateringse Veld, waardoor meer kinderen kunnen sporten. Als woordvoerder duurzaamheid heeft zij een duidelijk liberaal geluid op het gebied van duurzaamheid laten horen. En dankzij haar inzet kunnen vanaf volgend jaar jonge Haagse hockey talenten zich verder ontwikkelen in een tophockey trainingscenter.

Van der Bijl: ”Het raadslidmaatschap is een heel bijzondere baan. Het was
een eer om vier jaar lang Den Haag te mogen vertegenwoordigen. Ik heb zo veel actieve bewoners mogen spreken en inspirerende ondernemers mogen ontmoeten. Ik ben er trots op dat wij als VVD hen hebben kunnen helpen om onze stad nog mooier te maken.
Fractievoorzitter Frans de Graaf betreurt maar respecteert het besluit van Van der Bijl. ‘Monique heeft de afgelopen jaren veel concrete resultaten bereikt voor de inwoners van Den Haag. We gaan afscheid nemen van een goed raadslid.’

Wij wensen Monique veel succes met deze nieuwe uitdaging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *