VVD: geen Spuiplein zonder Spuifontein

, Centrum

De VVD in de Haagse gemeenteraad stelt voor om een commissie in te schakelen voor het ontwerpen van een levendig Spuiplein. VVD-raadslid Arjen Lakerveld: “Wie weten beter dan de Hagenaars zelf wat een plein in het hart van Den Haag aantrekkelijk maakt.”

De commissie moet volgens de VVD bestaan uit Haagse buurtbewoners en betrokkenen. Samen met de gemeente en de ontwikkelaar die wordt gekozen, ontwerpen zij een plein waar de stad trots op kan zijn. Lakerveld: “De ontwikkeling van het Spuikwartier is fantastisch voor de stad en dus voor de Hagenaar. Dat het Spuiplein behouden blijft is goed nieuws, maar het plein is absoluut aan verbetering toe. De Hagenaars zelf weten dat als geen ander. Daarom is hun input van groot belang om er een mooi en levendig plein van te maken.”

Voor ieder wat wils
De plannen voor het Spuikwartier worden vrijdag gepresenteerd. De VVD-fractie wacht deze vol belangstelling af, maar met de komst van het Conservatorium en het NDT naar het Spuikwartier is de partij ervan overtuigd dat er waar cultureel centrum in het hart van de stad komt dat goed is voor de economie. “Samen met het Lucent Danstheater en het aan de overkant gelegen Filmhuis en Theater aan het Spui biedt Den Haag straks een mooi cultureel aanbod aan. Naast theater en dans is er in het toekomstige gebouw ook ruimte voor een popconcerten en feesten. Het nieuwe gebouw biedt ruimte voor vele vormen van entertainment. Voor ieder dus wat wils.”

Zonder fontein geen plein
De bewoners en betrokkenen zijn dus volgens de VVD aan zet als het gaat om het Spuiplein. Maar de partij heeft zelf ook ideeën over een levendig plein. “Een Spuiplein zonder fontein is wat ons betreft geen Spuiplein. Wij zien daarom graag dat er een Spuifontein wordt meegenomen in het ontwerp.”

Foto: Pieter Musterd

3 reacties op “VVD: geen Spuiplein zonder Spuifontein

  1. van bemmelen

    waarom nieuw ontwerp fontein ?

    er is al een dure ontworpen redelijk origineel – doet me denken aan de bedriegertjes – spuit gebeuren

    Reageren
  2. Pingback: Nieuwe plannen Haagse SpuiForum | Kunst in de Wijk

  3. Pingback: Nieuwe plannen Haags Spuiforum | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *