Unieke nieuwe plek in de Binckhorst: de Saturnuskade

, Binckhorst

De Binckhorst heeft er weer een stoere plek bij: de Saturnuskade. Tot voor kort een rommelige kade die diende als opslagplek, nu de voorkant van het gebied met groen en gezellige zitgelegenheden. Geheel in stijl met het (ruwe) karakter van de Binckhorst is de kade stoer ingericht en biedt het volop mogelijkheden om te wandelen en te verblijven voor de werknemers van de vele bedrijven die het gebied rijk is maar ook voor alle toekomstige bewoners van bijvoorbeeld het Maanplein. Ook komt er een op- en afstapplek voor boten en biedt de kade de mogelijkheid om festivals te huisvesten. Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD) nam de heringerichte kade in gebruik door het nieuwe straatnaambordje Saturnuskade te onthullen en de kade letterlijk in het licht te zetten.

Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis vindt dat de vernieuwde kade een forse impuls geeft aan de ontwikkeling in de Binckhorsthaven. “De Saturnuskade wordt naast een plek waar bedrijven en horeca gevestigd zijn, een openbaar verblijfs- en voetgangersgebied. Het openbaar maken van de kade geeft werknemers en bewoners de kans om een rondje langs de Binckhorsthaven te lopen, om even te ontspannen in het groen en bij het water. Dat kan alleen maar extra inspiratie geven.”

De Binckhorst – en daarmee ook Binckhaven en de daarin liggende Saturnuskade – behouden het rauwe en stoere karakter, waar het gebied bekend om is. Bij de inrichting van de Saturnuskade is daarom gekozen om zoveel als mogelijk de bestaande materialen te hergebruiken, passend bij de robuuste en industriële uitstraling van de Binckhorst. Zo is er  gekozen voor natuurstenen keien en stelconplaten (grote rechthoekige platen van beton). Om het industriële karakter van de Binckhaven extra te benadrukken, worden de hijskranen aan de overkant van de kade in de avonduren voortaan uitgelicht.

Foto: Jurriaan Brobbel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *