Theepot aan scherven, maar waar is de vuurtoren?

, Kijkduin en Ockenburgh
Automatische concepten 1

Begin december werden de bewoners en ondernemers van Kijkduin onaangenaam verrast. De door hen zo geliefde vuurtoren zou na de verbouwing van de boulevard niet meer terugkeren. De ontwikkelaar wilde in plaats van de toren een lelijke theepot plaatsen, dat nog het meest weg had van een kermisattractie.

Een onding, een schande, een attractie die in het Sprookjesbos thuishoort, Kijkduin onwaardig. Zomaar wat reacties van de vele bewoners die op hun achterste benen stonden. Haags VVD-raadslid Chris van der Helm sprong in de bres en riep in schriftelijke vragen het gemeentebestuur op om in te grijpen en de vuurtoren te behouden.

Met succes want uit de beantwoording van de vragen blijkt dat de theepot van tafel is. Daarmee is de vuurtoren gered en de ontwikkelaar geeft aan dat er samen met de gemeente en bewoners overlegd zal worden hoe de vuurtoren een goede plek krijgt.

VVD-raadslid Chris van der Helm: “Het is fantastisch nieuws voor Kijkduin dat het icoon, de vuurtoren, gered is en die gekke theepot niet doorgaat. Het heeft zoveel mensen geraakt dat de toren zou verdwijnen. Overal lieten inwoners zich massaal horen, zelfs mensen die vroeger trouw- en kinderfoto’s bij de vuurtoren hadden gemaakt en nu publiceerden om hun band met de toren te laten zien.”

Toch heeft het raadslid nog één grote vraag, want waar is de vuurtoren nu? Van der Helm: “toen de bouwwerkzaamheden begonnen is de toren weggehaald. Daarna heeft niemand meer iets van het bouwwerk vernomen. Dat baart me nog wel zorgen.”

Van der Helm hoopt dat de ontwikkelaar hier snel duidelijkheid over geeft en bijvoorbeeld met een foto laat zien waar de toren is.