Speelplek Het Apenbos in de Bosjes van Poot is volledig vernieuwd

, Den Haag

Er kan weer volop geklommen en geklauterd worden op de vernieuwde speelplek in de Bosjes van Poot. Samen met de kinderen van de IVIO-school en de Scoutingroep Be Pals Prinses Juliana onthulde wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD) de nieuwe naam, door de kinderen zelf bedacht, van deze speelplek: Het Apenbos.

Wethouder Boudewijn Revis: “Het is mooi om te zien dat kinderen hier op deze speelplek weer lekker aan het genieten zijn van alle nieuwe toestellen. Op deze speelplek ontmoeten ze elkaar, leren ze samen spelen en kunnen ze volop bewegen. Dat is gezond voor iedereen. Daarom vind ik goede speelplekken belangrijk in de stad.”

De speelplek voor natuurlijk en avontuurlijk spelen is in samenspraak met de kinderen van de naastgelegen school en scoutinggroep volledig vernieuwd en biedt weer volop speelplezier.

Omdat de speeltoestellen verouderd waren, is de speelbeheerder van stadsdeel Segbroek begin 2017 in gesprek gegaan met de leiding van de naast de speelplek gelegen school voor speciaal basisonderwijs (IVIO) en de Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana. De kinderen van de school en de scouting hebben hun wensen voor de nieuwe speelplek op papier gezet en op basis van deze tekeningen is het ontwerp gemaakt. De kinderen wilden in ieder geval een kabelbaan, schommels en klim- en klautermogelijkheden. Ook was er behoefte aan ruimte voor balspel. Deze ideeën zijn verwerkt in deze vernieuwde speelplek: Het Apenbos.