Ruim baan voor ontwikkelingen in haven Scheveningen

, Scheveningen

Zojuist is tijdens de Haagse gemeenteraadsvergadering bekend geworden dat het Topzeilcentrum op Scheveningen er gaat komen. De VVD Den Haag heeft hier jaren voor geknokt en is dan ook blij dat het aanstaande is.

Met de geplande ontwikkeling – niet alleen het zeilcentrum, maar bijvoorbeeld ook de uitbreiding voor reder Van der Zwan – krijgt het havengebied een stevige impuls. VVD-fractievoorzitter Martin Wörsdörfer: “De inspanningen van de VVD om deze ontwikkelingen mogelijk te maken, zijn vandaag beloond. Het is geweldig dat ondernemers willen investeren in de haven en dat dit nu ook kan. Dat is goed voor de werkgelegenheid, voor bezoekers en bewoners.”

Nu de ontwikkelingen in de haven doorgang vinden, betekent dit ook dat kraakpand De Vloek moet verdwijnen. “Twaalf jaar geleden kraakten de oprichters van De Vloek het huidige pand. De gemeente heeft dit helaas gedoogd, maar daarbij gelukkig wél duidelijk aangegeven dat gebruik tijdelijk was. De krakers moeten vertrekken als er een definitieve invulling voor die locatie zou liggen. Dat wás de afspraak en dat ís de afspraak. Het is daarom volledig terecht dat De Vloek nu moet wijken.”

Foto: Jackie Kever – Flickr (cc)

2 reacties op “Ruim baan voor ontwikkelingen in haven Scheveningen

  1. Pingback: De Scheveningse Pier en de Vloek | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen

  2. Pingback: Krakers moeten De Vloek te Scheveningen verlaten | Kunst in de Wijk

Comments are closed.