Parkeervoorziening voor invaliden moet goedkoper!

, Den Haag

Juist mensen met een beperking zijn vaak in grote mate afhankelijk van een auto. Om naar hun werk te gaan, voor boodschappen, of bijvoorbeeld een ziekenhuisbezoek. De parkeervoorzieningen moeten voor deze groep mensen daarom niet alleen goed zijn geregeld, maar ook betaalbaar zijn.

Den Haag komt als een van de duurste gemeenten uit de bus als je een speciale parkeervoorziening wilt aanvragen. De kosten hiervoor zijn 555,65 euro. Dit blijkt uit een onderzoek van het tv-programma Kassa, waarbij 25 gemeenten zijn onderzocht.

VVD-woordvoerder Monique van der Bijl: “Wij zijn erg geschrokken van dit hoge bedrag. De auto is juist voor deze groep mensen zo belangrijk. Het betekent voor hen onafhankelijkheid: niet thuis zitten, maar deelnemen. Dat vinden wij als VVD ook heel belangrijk. Dergelijke hoge kosten voor een parkeerplek kunnen dan ook een belemmering vormen voor mensen met een beperking. Dat mag natuurlijk niet gebeuren.”

De Haagse VVD wil dat de kosten voor de parkeervoorziening veel lager worden. Voor een normale parkeervergunning geldt in Den Haag immers het tarief van 36 euro per jaar. Ook is de VVD bezorgd over aanvullende kosten die de gemeente doorberekent aan mensen met een beperking. Zo heeft de wethouder de VVD al eerder toegezegd dat de gemeente de kosten van 145 euro voor  het aanbrengen van de witte lijnen op straat niet langer zal doorberekenen aan de aanvragers van een speciale parkeerplek. Tot op heden lijkt hier geen actie op te zijn genomen door wethouder De Bruijn. De Haagse VVD heeft om opheldering gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *