Maak kennis met Judith Oudshoorn- van Ginderen

, Den Haag

Judith Oudshoorn- van Ginderen

  1. Waarom heb jij je kandidaat gesteld?

De VVD heeft altijd mijn stem gehad. Maar ik kende eigenlijk niemand in de Haagse gemeenteraad, niet bij de VVD en niet bij andere partijen. Er was niemand met wie ik in de buurt had gewoond, of mee op school had gezeten. Dan kun je 2 dingen doen; of je accepteert het, of je meldt je gewoon zelf aan. Ik heb voor het laatste gekozen!

  1. We zijn nu een maand van start, hoe bevalt het tot zo ver als raadslid?

Ik vind het enorm leuk! Er komt heel veel op mij af en het is zoeken naar een passend schema tussen thuis, werk en de raad. Dat is nog even puzzelen! De procedures rondom commissievergaderingen en de raadsvergadering probeer ik me snel eigen te maken, maar gelukkig krijg ik hulp van alle kanten.  Ook is de sfeer in de fractie goed. We maken tijd om elkaar te leren kennen en om een goed en sterk team te worden. De onderhandelingen zijn in volle gang, maar ik kan niet wachten om echt aan de slag te gaan!

  1. Hoe kijk je terug op de campagneperiode?

Ik heb hier onwijs van genoten! Ik heb in deze periode zoveel nieuwe en leuke mensen leren kennen en enorm veel gelachen. Van de kou, sneeuw en regen merk je net iets minder als je met leuke mensen op pad bent die dezelfde levensinstelling hebben als jij en die zich inzetten voor een sterker VVD geluid in Den Haag.

  1. Wat was je first job?

Mijn oom had een strandtent op Scheveningen, onder Paviljoen de Witte. Als kinderen van de familie moesten wij de uitgifte verzorgen; ijsjes en koffie verkopen. We werden niet in geld betaald, maar in ijsjes. Mijn eerste betaalde klus was ook op Scheveningen. Naast het Kurhaus zat een souvenirwinkel. Een beetje jokken over mijn leeftijd en daar mocht ik in de zomer aan de slag!

  1. Wat is je favoriete plek in Den Haag?

Dat is uiteraard mijn eigen huis in het Statenkwartier! Ik ben getrouwd met Jaap en ik heb 2 dochters; Pleuni van 8 en Floortje van 7.  Ik ben opgegroeid in de Bloemenbuurt, waar ik een fantastische jeugd heb gehad; tram 3 op de hoek, strand op fietsafstand en de Bosjes van Pex voor al mijn activiteiten. Ik gun mijn kinderen ook zo’n jeugd!

  1. Wat is voor jou je ultieme relaxmoment?

Ik ben dol op yoga. Ik ben er dan niet heel erg goed in, maar ik probeer zeker 3x per week ergens in Den Haag op een matje te liggen. Ook vind ik het heerlijk om op zaterdag alle kranten door te spitten. Daar neem ik dan lekker de tijd voor.

  1. Wat is je lievelingseten?

Ik sport veel, omdat ik dol op eten ben! Ik houd niet zo heel erg van zelf koken, maar ik ben gek op uiteten gaan! Ik speur het liefst de stad af voor een goede Italiaan, of Fransman. Iemand die tips wil? Je weet me te vinden!

  1. Favoriete vakantieland?

Nu ik kinderen heb, kijk ik iets anders naar vakanties dan daarvoor. Ik vind het belangrijk plekken te vinden die zowel voor hen, als voor ons leuk zijn. Ik kom dan veel uit in Italië. Ik vind dit echt een heerlijk land met een fantastische keuken. Er wonen fijne mensen en de omgeving is prachtig.

  1. Wat wil jij de komende 4 jaar bereiken?

Ik ben blij met mijn (voorlopige) portefeuille; economie, sociale zaken, toerisme & city, marketing. Ik vind het erg belangrijk dat ondernemers meedenken over hoe we de werkloosheid kunnen terugdringen. Wij kunnen wel alles verzinnen op het stadhuis, maar de oplossing ligt toch echt daar buiten. Ik zou graag zien dat het armoedebeleid zich meer gaat richten op perspectief, prikkelend wordt voor werkzoekenden en ondersteunend voor werkenden tegen de armoedegrens.

Het moet toch niet kunnen dat iemand die werkt, minder overhoudt dan iemand die gestut en gesteund wordt door de gemeente. Dat vind ik niet te verkroppen. Daar wil ik me hard voor maken.

Het faciliteren van ondernemers vind ik ook erg belangrijk. Ondernemers hebben ons deze verkiezing weer gevonden en ik vind het belangrijk dat we deze band warm houden. Mijn doel is om, daar waar mogelijk, deze ondernemers te ondersteunen en te faciliteren en om het hen niet onnodig moeilijk te maken in het ondernemen. Ondernemen is al moeilijk en uitdagend genoeg, dan hoeft een overheidsorgaan het niet nog lastiger te maken.​