Kosten voor een invalideparkeerplaats worden verlaagd!

, Den Haag

Juist mensen met een beperking zijn vaak in grote mate afhankelijk van een auto. Om naar hun werk te gaan, voor boodschappen, of bijvoorbeeld een ziekenhuisbezoek. De parkeervoorzieningen moeten voor deze groep mensen daarom niet alleen goed zijn geregeld, maar ook betaalbaar zijn.

Helaas bleek Den Haag één van de duurste gemeenten van Nederland te zijn om een speciale parkeervoorziening aan te vragen. Men moet hier maar liefst 555,65 euro neerleggen voor zo’n speciale parkeervoorziening.

VVD-raadslid Monique van der Bijl is erg van dit bedrag geschrokken en heeft de wethouder gevraagd waar deze hoge kosten vandaan kwamen. Ook heeft zij gevraagd waarom de kosten van 145 euro voor het aanbrengen van de witte lijnen op straat nog steeds worden doorberekend aan de aanvragers. De gemeente had namelijk al eerder aangegeven dat zij deze kosten niet meer zou doorbelasten.
En goed nieuws, want de wethouder bleek het met de VVD eens te zijn. Uit de antwoorden op onze schriftelijke vragen blijkt dat de gemeente de kosten voor de aanleg, verplaatsing en onderhoud van een individuele gehandicaptenparkeerplaats en de kosten voor vervanging van het onderbord niet langer meer in rekening zal brengen bij de aanvrager, maar deze voor haar eigen rekening zal nemen.

Monique van der Bijl: ‘De auto is juist voor deze groep mensen zo belangrijk. Mooi dat we het voor hen op deze manier een stukje makkelijker kunnen maken om mee te doen met de maatschappij.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *