Ken jij het Haags Dierencentrum al?

, Den Haag
Ken jij het Haags Dierencentrum al?

Het Haags Dierencentrum zorgt voor de opvang en de verzorging van alle aangeboden katten en honden uit de regio Den Haag. Ook zwerfhonden- en katten uit de regio Den Haag worden door het Haags Dierencentrum opgevangen en verzorgd. Dit centrum levert dus een belangrijke bijdrage aan het geringe aantal zwerfhonden-en katten in Den Haag.

Maar op dit moment is het zo druk, dat het Haags Dierencentrum met een flinke wachtlijst kampt. Er is onder anderen een wachtlijst voor bijna 80 honden.  VVD-raadslid Chris van der Helm: “Het centrum heeft gewoon geen ruimte meer voor al de (zwerf) honden en katten die opgevangen moeten worden. En dat is echt een groot probleem, want we kunnen deze dieren niet zomaar op straat rond laten zwerven, met alle gevolgen van dien.”

Het dierencentrum zou enorm geholpen worden wanneer de communicatie wordt verbeterd en de bekendheid wordt vergroot. Mensen die misschien een hond of kat willen adopteren moeten wel weten van het bestaan van het dierencentrum, vaak is dit niet het geval. Dit probleem kan verholpen worden door bijvoorbeeld betere bewegwijzering richting het dierencentrum. Van der Helm:  “Maar een nog beter idee vind ik het om iedere week een ander dier uit het dierencentrum in het zonnetje te zetten op de website van de gemeente. Door elke week aandacht te besteden aan ‘het Haagse dier van de week’, kan de bekendheid vergroot worden.”

De Haagse VVD wil weten of het college bereid is om het Haags dierencentrum op korte termijn te helpen. 

De vragen van Chris vind je hier.