Het plaatsen van een steiger wordt eenvoudiger!

, Den Haag

De VVD Den Haag is blij dat dankzij haar inzet de eisen aan ondernemers in de bouw zijn versoepeld. Waar een schilder in de gemeente Den Haag eerst drie weken van te voren een vergunning moest aanvragen voor het plaatsen van een steiger of container, geldt nu alleen een meldplicht. Dat bespaart een ondernemer geld, maar het is ook wel zo logisch. “Het Nederlandse weer is immers niet dagen van tevoren te voorspellen. Vanaf moet een ondernemer 24 uur van tevoren een melding doen en kan hij dus sneller aan het werk. Een melding doen is trouwens kosteloos, dus ook mooi meegenomen,” aldus Jeroen van Dijken.

Eén van de ondernemers die blij is met de aanpassing, is Paulien Zonhoven van Van Bommel Gevelgroep. “Het maakt het voor ons makkelijker om het werk te plannen, dat vaak afhankelijk is van het weer. Wij zijn er kortom erg blij mee.”

Van Dijken kaartte het destijds aan namens de Haagse VVD en diende een motie in die steun kreeg. Inmiddels is hij kandidaat voor de VVD bij de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart aanstaande.

Achtergrond
Tot 1 januari 2019, moesten ondernemers voor het plaatsen van een container of steiger vijf dagen van tevoren een melding doen. Voor plaatsing voor meer dan 2,5 dag moest zelfs drie weken van te voren een vergunning worden aangevraagd. Voor een vergunningaanvraag moet een ondernemer betalen. Deze eisen zijn nu vervangen door een meldplicht voor plaatsing van een container of steiger tot 9 weken lang. Staat een steiger langer dan 9 weken op de openbare, dan moet nog wel een vergunning worden aangevraagd. De aanvraag kost € 72,60.