Haagse VVD wil sluiting van alle raamprostitutie aan de openbare weg

, Centrum

De Haagse raamprostitutiestraten moeten dicht. De Haagse VVD wil de komende raadsperiode definitief alle raamprostitutie aan de openbare weg beëindigen.

Prostitutie is legaal in Nederland, maar de werkomstandigheden in de Haagse raamprosititutiestraten zijn erg slecht en er vinden misstanden plaats. Voor diegenen die vrijwillig in de seksbranche werken, wil de VVD de arbeidsomstandigheden verbeteren in een beter gecontroleerde semi-publieke omgeving met betere voorzieningen. Daarnaast is het voor de ontwikkeling van de stad nu hoog tijd de Doubletstraat en de Geleenstraat vrij te maken voor wonen en het verbeteren van het Oude Centrum en de Rivierenbuurt. De toenemende bevolkingsgroei van de stad zorgt ervoor dat de druk op deze plekken toeneemt en met de verbeterde economie, is het financieel ook realistisch de sluiting van de prostitutiestraten zichzelf te laten betalen.

De Haagse VVD pleit al jaren voor sluiting van de raamprostitutie aan de Doubletstraat en wil nu een volgende stap zetten zodat er geen ruimte meer geboden wordt aan raamprostitutie in de Doubletstraat en de Geleenstraat.  Met een goede oplossing die realistisch en toekomstbestendig is. Dat wil de Haagse VVD door ruimte te bieden aan een particulier initiatief waarbinnen exploitanten en pandeigenaren meewerken aan verplaatsing en verbetering van de werkomstandigheden voor de sekswerkers. Door de grondopbrengsten van de Doubletstraat en de Geleenstraat te gebruiken kan de sluiting zichzelf feitelijk betalen.

Dankzij de agenda Oude Centrum, met als kern de investeringen in de Loper Oude Centrum van Hollands Spoor naar de Grote Marktstraat, zit het Oude Centrum eindelijk weer in de lift. De VVD wil deze mooie buurt verder versterken en ook van de Doubletstraat een prachtige woonstraat maken. Een einde aan prostitutie in de Geleenstraat zorgt voor kansen in de Rivierenbuurt-zuid en rond het Rijswijkseplein: een locatie die zich uitstekend leent voor hoogstedelijke verdichting.