Haagse VVD presenteert: kunst- en cultuurplan voor Den Haag

Haagse VVD presenteert: kunst- en cultuurplan voor Den Haag

Den Haag is een prachtige stad met veel karakter, kunst, cultuur en historie. Veel mensen komen daarom graag een dagje naar Den Haag om onze highlights te bezoeken. Maar wat de Haagse VVD betreft zijn kunst en cultuur zoveel meer dan alleen vertier. VVD-lijsttrekker Boudewijn Revis: “Het aanbod van kunst en cultuur is een belangrijke voorwaarde voor een goed vestigingsklimaat voor internationale instellingen en bedrijven. Ze maken onze stad aantrekkelijk en dat draagt bij aan een goede economie.”

De Haagse VVD wil het aanbod en de kwaliteit van Haagse kunst- en cultuurinstellingen versterken en presenteert vandaag ‘Cultuur moet je zien’, een uniek kunst- en cultuurplan met concrete voorstellen.

Wat de Haagse VVD betreft wordt de Scheveningse boulevard een ‘Broadway-aan-zee’, komt er meer zichtbare kunst op straat en moeten de Haagse topinstellingen beter worden gepromoot. De VVD trekt hier jaarlijks 850.000 euro extra voor uit. Ook wil de VVD dat het huidige cultuurbudget beter wordt besteed. Revis: “Veel geld dat bedoeld is voor kunst en cultuur gaat op aan andere zaken. Kunst en cultuur worden vaak gebruikt als middel om politieke doelen te realiseren. Wij willen dat het geld meer terecht komt bij de talenten en de makers van kunst en cultuur.“

Oud-directeur van het Nationaal Theater Walter Ligthart is blij met de plannen van de VVD. Ligthart: “Ik ben erg te spreken over het kunstenplan van de VVD. Ze hebben met een integrale kijk op cultuur de juiste toon te pakken. Ik ben ook erg tevreden met de voorstellen voor de topinstellingen, het Museumkwartier en het OCC”.