Haagse VVD organiseert werkbespreking over nieuw cultuurbeleid

Haagse VVD organiseert werkbespreking over nieuw cultuurbeleid

De VVD-fractie wil dat Haagse cultuurinstellingen vroegtijdig worden betrokken bij de vorming van de nieuwe Haagse en landelijke cultuurplannen.

Cultuurminister van Engelshoven lanceerde in juni dit jaar een nieuw cultuurbeleid. Het nieuwe beleid is erop gericht om de regionale cultuurprofielen te versterken. Met een eigen profiel kan een regio zich onderscheiden en kan er samenwerking met de andere regio’s gezocht worden. De minister deed hierbij ook een oproep aan gemeenten om aan de slag te gaan met het opstellen van het eigen regioprofiel. Het uitgewerkte regioprofiel moet voor het einde van dit jaar worden aangeleverd.

Naar aanleiding hiervan heeft VVD-raadslid Det Regts de cultuurwethouder opgeroepen snel een werkbespreking te organiseren om te praten over dit nieuwe cultuurbeleid en het Haagse profiel.
Voor de Haagse VVD-fractie is het van belang dat Haagse cultuurinstellingen vroegtijdig worden betrokken bij de vorming van de nieuwe plannen. Vandaag vindt de werkbespreking plaats. Hierbij zal gesproken worden over het cultuurprofiel van Den Haag. Ook zal gesproken worden over de nieuwe beleidskaders van het Haags cultuurbeleid, die begin 2019 moeten worden vastgesteld.

Det Regts heeft meerdere Haagse cultuurinstellingen uitgenodigd om te komen spreken bij de werkbespreking. Det Regts: ‘Het is voor de toekomst van het culturele aanbod van onze stad erg belangrijk dat Haagse cultuurinstellingen snel worden aangehaakt bij de vorming van het Haags cultuurprofiel en het nieuwe Haagse cultuurbeleid. Op deze manier kunnen we Den Haag als cultuurstad echt goed op de kaart zetten.’

De volgende cultuurinstellingen zullen hun visie komen toelichten: Het Paard, Filmhuis, Nationaal Theater, Residentieorkest, Theater de Vaillant en Meermanno.