Haagse VVD in het nieuws: VVD wil opheldering over zwembaden

Haagse VVD in het nieuws: VVD wil opheldering over zwembaden

Dagblad 070, 11 september 2018

De Haagse VVD maakt zich zorgen over de veiligheid van zwembaden in de gemeente. Uit recent onderzoek van RTL Nieuws bleek dat er in veel zwembaden in Nederland nog steeds gebruik wordt gemaakt van rvs in stalen constructies zoals geluidsinstallaties en zwembadtrapjes. De chloordampen tasten het staal echter aan, waardoor stalen constructies kunnen afbreken. Dit gebeurde in 2011 al in een zwembad in de gemeente Tilburg, waarbij een 5 maanden oude baby om het leven kwam toen een geluidsinstallatie van het plafond naar beneden viel. Volgens het onderzoek van RTL Nieuws zijn er in Den Haag geen gegevens bekend over rvs in zwembaden.

Haagse VVD-woordvoerder Remco de Vos: ‘Wat de Haagse VVD betreft moet er zo snel mogelijk onderzoek gedaan worden naar de veiligheid van zwembaden in de gemeente. Het is onacceptabel dat er geen informatie beschikbaar is over het gebruik van rvs in onze Haagse zwembaden’.

De Haagse VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur. De Haagse VVD roept de wethouder op om op korte termijn onderzoek te doen naar rvs in Haagse zwembaden, zodat snel meer bekend wordt over de veiligheidssituaties en er passende maatregelen genomen kunnen worden. De veiligheid van de Haagse zwemmers staat immers voorop.