Haagse VVD in de pers: ‘ Vaker controle op misstanden’

, Regentessekwartier

Telegraaf, 19 oktober 2018
door Germa Graveland

In Haagse wijken met veel misstanden, zoals het Regentesse- en Valkenboskwartier, moeten vaker grote handhavingsacties komen waarbij organisaties als politie, HTM en gemeentehandhavers samen optrekken.

Dat wil de VVD. De partij is geschrokken van de misstanden die werden aangetroffen bij een grote actie vorige week in het Regentesse- en Valkenboskwartier. Bij controle van zestien panden trof de Haagse Pandbrigade misstanden aan als illegale kamerverhuur of vergunningen die niet in orde waren. In veel gevallen werd ook te veel huur gevraagd én in één woning was geknoeid met de elektriciteitsmeter. Voor 49 personen worden door de gemeente nog de adresinschrijvingen gecontroleerd, omdat dat mogelijk niet in orde is.

„Ik vind het heel goed dat deze teams zo te werk gaan. Dat is ook nodig”, aldus VVD-raadslid Jan Pronk. „Het zijn hele mooie wijken, maar er is veel aan de hand met bijvoorbeeld illegale kamerverhuur.” De liberalen willen dat dit soort controles zowel in ’frequentie als in dekkingsgraad’ worden geïntensiveerd. „De Haagse Pandbrigade heeft nu 16 panden bekeken, waarschijnlijk op basis van meldingen, aantal adresinschrijvingen. Moet dit niet uitgebreider?”, aldus Pronk die schriftelijke vragen heeft gesteld met collega-raadslid Ayse Yilmaz.

Bij de actie vonden parkeercontroleurs ook 107 auto’s waar geen parkeergeld voor was betaald. De afdeling Belastingzaken van de gemeente trof voor bijna 20.000 euro aan openstaande gemeentelijke belastingen en zette een wielklem bij negen auto’s.