Haagse VVD in de pers: ‘Pak racebaan nu aan’

, Den Haag

Telegraaf, 1 november 2018

‘Er moet nu iets gebeuren aan de ’racebaan’ Koningin Emmakade en Waldeck Pyrmontkade in Den Haag.’

Dat is de strekking van een petitie met ruim 350 handtekeningen die buurtbewoners vandaag overhandigen aan mobiliteitswethouder Robert van Asten. De VVD pleit tegelijkertijd bij de begrotingsbehandeling voor een flitspaal.

„Het gaat ons niet om wat er precies gebeurt, als er maar wat gebeurt”, aldus bewoner Emile Jutten „Het is een berucht stukje stratencircuit, zeg maar. Er wordt veel te hard én door rood gereden. We zijn het zat, de luchtkwaliteit is bar slecht en er is geluidsoverlast. En het is gewoon gevaarlijk met veel ongelukken en ik hoor bij herhaling ouders die hun kinderen van het zebrapad moeten trekken vanwege door rood rijdende automobilisten.”

De situatie is door de buurt al meerdere malen aangekaart op het stadhuis en ook raadspartijen stelden eerder vragen, maar ondanks toezeggingen is er nog niets veranderd.

Voor VVD-raadslid Det Regts is het na twee rondes schriftelijke vragen zat en wil met grote prioriteit een aanpak.

„Niet afschuiven op de politie, hulpdiensten en openbaar vervoer, maar maatregelen nemen”, aldus Regts, die geen genoegen meer neemt met het antwoord dat bij de toekomstige inrichting aandacht komt voor goede fietsvoorzieningen.