Haagse VVD in de pers: Onderzoek app tegen eenzaamheid

Dagblad070.nl, woensdag 3 juli 2019

In haar strijd tegen eenzaamheid gaat de gemeente Den Haag de mogelijkheden van een app om inwoners met elkaar te verbinden nader onderzoeken. Dat heeft het college bekend gemaakt na schriftelijke vragen van raadslid Remco de Vos (VVD).
Wethouder Parbhudayal (Zorg) vindt dat een app een bijdrage zou kunnen leveren in de strijd tegen eenzaamheid. ‘Niet voor alle mensen en alle vormen van eenzaamheid is een app voldoende om eenzaamheid op te lossen. Ook dient een app onderdeel uit te maken van een bredere aanpak van eenzaamheid, zoals beschreven in het actieplan ‘Met z’n allen niet alleen’.’
Meer dan 50 procent van de Hagenaars voelt zich in meer of mindere mate eenzaam, dat is de reden dat de gemeente is gestart met de campagne ‘Eerste hulp bij eenzaamheid’. De gemeente werkt in de aanpak van eenzaamheid samen met bewoners, verenigingen, professionals en ondernemers en faciliteert projecten als Lief-en-Leedstraatjes, Open je Hart, Vraag elkaar, School voor Eenzijn en de Haagse Community tegen de eenzaamheid.