Haagse VVD in de pers: ’Help omwonenden ANWB’

, Benoordenhout

Telegraaf, woensdag 3 april 2019

door Germa Graveland

DEN HAAG De Haagse VVD springt in de bres voor de omwonenden van het ANWB-terrein in Park Clingendael.

De partij gaat vragen stellen aan het Haagse college en hoopt dat er vanuit daar een gesprek gaat plaatsvinden met buurgemeente Wassenaar over de plannen om op het terrein een groot nieuw appartementencomplex te bouwen.

Vorige week uitten de omwonenden al hun zorgen in een brief aan de ANWB. „Maar ook bij ons melden veel verontruste wijkbewoners zich. Ze voelen zich door de ANWB en de gemeente Wassenaar niet serieus genomen. Het is inderdaad op Wassenaars grondgebied, maar het treft de inwoners uit Den Haag vandaar dat wij nu aan de bel trekken”, aldus VVD-raadslid Remco de Vos.

De omwonenden voelen zich niet goed gehoord sinds bekend is geworden dat er 250 nieuwe appartementen gebouwd gaan worden op het huidige ANWB-terrein. „Wij hebben als Den Haag wel wat te zeggen over de verkeersafwikkeling. Verder hopen we dat het nieuwe gebouw niet de hoogte in schiet en dat Wassenaar de norm van 25 procent sociale huur los wil laten. Dat scheelt al in het volume.”

De VVD vraagt het college om in de gesprekken met de verantwoordelijk Wassenaarse wethouder en de ANWB de belofte ter sprake te brengen dat de wijk inspraak heeft en er echt sprake is van klankborden. „Op dit moment wordt de wijk achteraf geïnformeerd over voldongen feiten en dat is niet afgesproken.”