Haagse VVD in de pers: ‘Gemeente moet actiever opkomen voor Haagse belangen bij Rotterdam The Hague Airport’

, Den Haag

Denhaagfm.nl, 22 mei 2017

Volgend jaar neemt het kabinet een nieuw besluit over het aantal toegestane vluchten en de maximale geluidshinder op en van Rotterdam The Hague Airport. VVD, CDA en D66 in de Haagse gemeenteraad willen dat het stadsbestuur actiever opkomt voor de Haagse belangen.

Woensdag wordt een hoorzitting gehouden over het conceptadvies dat de Bestuurlijke Regiegroep Rotterdam The Hague Airport gaat sturen aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over het nieuwe luchthavenbesluit. “Het vliegveld is van groot belang voor de economie, werkgelegenheid en bereikbaarheid van Den Haag”, zegt Monique van der Bijl van de VVD. “Niet voor niks heeft de gemeente haar naam verbonden aan het vliegveld.”

De provincie en de gemeenten hebben een onafhankelijk verkenner gevraagd te onderzoeken of er draagvlak voor is voor uitbreiding van de geluidsnorm en het aantal vluchten. De gemeente Den Haag heeft geen zitting in deze bestuurlijke regiegroep. VVD, CDA en D66 roepen daarom het stadsbestuur op om woensdag in te spreken bij de hoorzitting en het belang van de gemeente Den Haag onder de aandacht te brengen. Ook willen de partijen weten wat het stadsbestuur verder doet om te zorgen dat Den Haag baat blijft hebben bij de luchthaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *