Haagse VVD in het nieuws: ‘Stel Haagse woningen beschikbaar voor leraren’

, Den Haag

Omroepwest.nl, 28 juni 2018

DEN HAAG – De gemeente Den Haag moet ervoor zorgen dat leraren een woning krijgen. Dit om het nijpende tekort aan leerkrachten tegen te gaan. Daarvoor pleit de VVD in de Haagse gemeenteraad.

Vooral jonge, startende leraren hebben grote moeite om woonruimte te vinden. Om dat tegen te gaan is in de hoofdstad een proef begonnen waarbij honderd woningen beschikbaar worden gesteld aan leraren. Het Haagse VVD-raadslid Chris van der Helm wil dat deze proef ook hier wordt uitgevoerd.

Van der Helm: ‘Het Haagse lerarentekort is een enorm probleem voor de stad en de impact is duidelijk merkbaar in het onderwijs. Daarom moet het zo snel mogelijk aangepakt worden. Door deze proef ook in Den Haag uit te voeren, zetten we flinke stap in de goede richting. Leraren zijn onmisbaar voor Den Haag en verdienen wel een steun in de rug van de gemeente.’

Ook voor andere ‘onmisbare’ beroepsgroepen
De Haagse VVD wil verder van het burgemeester en wethouders weten of de proef ook uitgevoerd kan worden voor andere beroepsgroepen die onmisbaar zijn voor de stad, zoals bijvoorbeeld politieagenten, verpleegsters en ambulancepersoneel.