‘Geen woningsplitsingen zolang er geen leefbaarheidstoets is’

, Den Haag

‘Zolang er geen leefbaarheidstoets is ingevoerd in Den Haag, moet de gemeente geen enkele splitsingsaanvraag goedkeuren’, dat zei Iris Michels, woordvoerder voor de Haagse VVD op dit thema, afgelopen dinsdag in het AD. ‘Ik zie het namelijk al gebeuren dat er dan nog even snel een aantal panden gesplitst gaan worden voordat we de toets ingevoerd hebben’, aldus Michels.

De Haagse VVD is geen voorstander van woningsplitsing. Het aantal woningen voor gezinnen neemt hierdoor namelijk enorm af. De afgelopen jaren zijn er enorm veel mooie eengezinswoningen gesplitst in kleinere woningen. Er zijn hierdoor bijna geen betaalbare eengezinswoningen meer te koop in onze mooie stad. Veel jonge gezinnen met midden en hoge inkomens verhuizen hierdoor noodgedwongen naar omliggende gemeenten.
‘Wij vinden dat er ook voor deze groep mensen, de doorgroeiers, ruimte moet zijn in de stad Den Haag. Door het huidige, veel te soepele, splitsingsbeleid verdwijnen mooie en geschikte eengezinswoningen als sneeuw voor de zon van de woningmarkt’, zegt Michels.

Daarnaast neemt het aantal huishoudens door splitsing enorm toe. En deze mensen hebben allemaal een fiets of een auto die ze kwijt moeten en hierdoor is de kans groot dat er te weinig fiets- en autoparkeerplaatsen zijn.

Tenslotte tast splitsen het karakter van de wijk aan en zet het de leefbaarheid onder druk.
‘Er wordt veel te weinig nagedacht over de langetermijngevolgen van splitsen en daarom is de Haagse VVD voor een verbod op het splitsen van woningen’, aldus Michels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *