Eenzaamheid

, Den Haag
Eenzaamheid

Eenzaamheid. Een probleem van één individu, maar dat we alleen gezamenlijk kunnen oplossen. Iedereen is nodig en de strijd tegen eenzaamheid is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.
Maar hoe gaan we deze strijd aan? Niet door veel geld uit te geven aan tijdelijke plannen die ophouden als het geld op is en daarmee het probleem alleen tijdelijk oplossen.
Nee, we moeten kijken hoe we dit probleem écht op kunnen lossen!

Het is daarom goed dat onze VVD-wethouder Parbhudayal zich niet richt op tijdelijke en geldverspillende plannen, maar kijkt naar duurzame oplossingen die het probleem écht op kunnen lossen. 

Bijvoorbeeld door alle inwoners van Den Haag bewust te maken van eenzaamheid: hoe herken je het en wat kun je er aan doen? Zie je nooit iemand langskomen bij de buurman? Ga dan eens een kopje koffie drinken of vraag of hij meegaat naar de sportclub. Kleine gebaren die van grote waarde kunnen zijn! Er wordt uitgegaan van de kracht van mensen en wat een ieder zelf kan doen, in plaats van te kijken naar wat iemand niet kan en waar de overheid kan ingrijpen.

Ook sluit dit beleid goed aan bij bestaande initiatieven en wordt er goed gebruik gemaakt van de inzichten en ervaringen die al zijn opgebouwd, zoals de Haagse Community tegen Eenzaamheid en het Meldpunt Haagse aandacht, waar ondernemers leren hoe zij eenzaamheid kunnen signaleren. Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als je aan kunt sluiten bij goede en werkbare plannen?

De Haagse VVD kijkt met vertrouwen naar dit plan, waarin een aantal mooie VVD-punten duidelijk naar voren komen, en is ervan overtuigd dat we met deze aanpak een goede stap zetten in onze gezamenlijke strijd tegen eenzaamheid.