Wind in de zeilen voor North Sea Regatta 2015

, Scheveningen

Vandaag begint de North Sea Regatta op Scheveningen, hét zeilevenement aan de Nederlandse kust. Het evenement zal ook dit jaar weer vele bezoekers trekken naar Scheveningen, de populairste badplaats van Nederland. Naast de vele wedstrijden op zee, kunnen de bezoekers wandelen over de vernieuwde boulevard en genieten van de gezelligheid bij de strandtenten. De komst van de vele toeristen naar Scheveningen is positief voor de stad. Het is dan ook niet voor niets dan Scheveningen het tweede economisch hart is van Den Haag.

Het is goed dat Den Haag ruimte biedt aan zulke grootse evenementen. Halverwege juni volgt de Volvo Ocean Race en diezelfde maand wordt afgesloten met het WK Beachvolleybal. Dat er in Den Haag ruimte wordt gegeven aan zulke events, betekent meer mogelijkheden voor ondernemers. En dat resulteert automatisch in meer werk. Zeker voor scholieren en studenten is er dan ook voldoende ruimte om deze zomer een centje bij te verdienen op het strand. Organisatie JIP Den Haag tipte deze week al dat strandtenthouders zitten te springen om ‘extra handjes’. De komende maanden is er genoeg te doen in onze Haagse badplaats, voor zowel toeristen als ondernemende Hagenaars.

Vanaf vandaag tot en met 25 mei zullen tientallen boten en catamarans strijden voor maar liefst zes kampioenschappen. Kom jij ook langs bij een van de wedstrijden?

Foto: North Sea Regatta – Sander van der Borch

Een reactie op “Wind in de zeilen voor North Sea Regatta 2015

1. Alexander van Leeuwen

Over files gesproken. Als ik het goed heb gehoord, gaat de Javastraat richting Wassenaarseweg nu geruime tijd dicht en worden rijwielpaden aan weerszijden aangelegd, de schaarse parkeerplekken in het laatste stuk hieraan opgeofferd.

Het is fijn dat de brug Koninginnegracht/Dr. Kuyperstraat eerder dan werd voorzien opengaat. Dit scheelt naar ik aanneem ook een stuk budget op de herstelkosten!
    De verkeersdruk op de Mauritskade wordt door het afsluiten van de Javastraat ernstig verhoogd. Deze staat normaliter al vol. (Over bereikbaarheid en file druk gesproken).

Tot mijn grote verbazing hoorde ik gister dat voor de Haagse plannen geen Haagse medewerkers mogen meedenken omdat zij bevooroordeeld zouden zijn. Nu gaan mensen, onbekend met de plaatselijke situatie en zonder inzicht in de plaatselijke problematiek, plannen maken vanaf een stadsplattegrond. Dit is toch te zot voor woorden.
    Ik neem aan dat de pers hier geen weet van heeft en ben benieuwd hoe die hierop zou reageren!

Ik reageer hierbij nogmaals omdat eerdere reacties van mij steeds onbeantwoord bleven. Ook op mijn vragen over het gebruik van de Nederlandse taal met de nodige stijl en spelfouten nooit een antwoord.

Met vriendelijke groet,
    Alexander van Leeuwen