Laat Den Haag studentenstad bruisen!

, Den Haag

Vandaag wordt dit nieuwe hoger en universitaire onderwijsjaar in Den Haag ingeluid op de Oh Oh Intro-dag op het Lange Voorhout. Als VVD-woordvoerder Onderwijs wil ik alle studenten een leuke introductiedag wensen en een goed studiejaar. Ik hoop dat jullie je allemaal heel erg thuis voelen in onze stad. Dat brengt me direct op een belangrijk punt dat wij vaak terugkrijgen van studenten.

In onze verkiezingscampagne hebben wij veel aandacht besteed aan Den Haag als studentenstad. Een van de terugkerende thema’s was dat studenten zich veelal niet gehoord voelen. En dat vindt de VVD zonde. Het zijn immers de studenten die van Den Haag een studentenstad maken.

Nu bestaat er het Haags studentenplatform. In dat platform schuiven verschillende studentenverenigingen aan om in gesprek te gaan met de gemeente over allerlei soorten beleidsonderwerpen. Althans, dat is het idee erachter. In de praktijk schijnt het voor het grootste deel te gaan over huisvesting en horeca en feestje. Dat mogen dan op het eerste gezicht dé onderwerpen lijken waar scholieren zich mee bezighouden, in werkelijkheid vindt de hedendaagse student dat slechts het topje van de ijsberg.

De meeste studenten die wij de afgelopen maanden hebben gesproken, hebben interessante ideeën over het nog studentvriendelijker maken van onze hofstad. Ook hebben zijn gedachten over samenwerking tussen onderwijsinstellingen en organisaties en de daarmee samenhangende participatiemaatschappij. De VVD vraagt de gemeente dan ook, en specifiek de wethouder Onderwijs, serieus met deze studenten het gesprek aan te gaan, om aan de tekentafel ideeën uit te werken én deze in de praktijk te realiseren. Zij zijn immers de toekomst.

Het komende schooljaar houden we dan ook de gesprekken tussen studenten, gemeente en organisaties goed in de gaten. Als VVD-woordvoerder Onderwijs roep ik alle studenten op om vooral hun ideeënbekend te maken en gezamenlijk de schouders eronder te zetten om Den Haag te laten bruisen! Ik hoor jullie graag.

Foto: denhaag.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *