Handhaver van het Jaar

, Den Haag

Voor het eerst organiseert de Haagse VVD de verkiezing Handhaver van het Jaar! Dat gebeurt tijdens de Politiek & Pils van dinsdag 7 juni.

Handhavers zetten zich elke dag opnieuw in voor een schoon, heel en veilig Den Haag. En daar profiteren we met z’n allen van. Handhavers Eileen en Chiel zijn in de race voor de benoeming van Handhaver van het Jaar! Jullie bepalen wie van hen de winnaar wordt. Lees dus snel hun bio’s onderaan deze pagina. Stemmen kan via de poll op onze Facebookpagina.

De bekendmaking van de winnaar gebeurd op dinsdag 7 juni. Tijdens deze Politiek & Pils avond praten we daarnaast ook met elkaar over veiligheid in de wijken. Naast de handhavers, zullen er ook een wijkagent en een lid van een buurtinterventieteam te gast zijn.

Wij hopen van harte jullie te zien op dinsdag 7 juni vanaf 20.00 uur bij Rootz in de Grote Marktstraat. Graag tot dan!

 
20160506_105802

Handhaver Chiel – Van alle markten thuis
Chiel is een ras echte Hagenaar van 28 jaar oud. Na anderhalf jaar bij de politie, koos Chiel ervoor om handhaver te worden in dienst van de Gemeente Den Haag. Een bewuste keuze, want zo heeft hij namelijk meer het idee dat hij direct het verschil kan maken voor de Hagenaars.

Handhaver Chiel is actief als marktmeester en daardoor verantwoordelijk voor alle markten in Den Haag. Zo ook voor de Haagse Markt, waar hij samen met het team ‘marktmeesters’ illegale marktkraamhouders heeft opgerold en ervoor heeft gezorgd dat er eerlijke handel wordt gedreven.

Door zijn actieve aanpak om op alle markten zijn gezicht te laten zien, is Chiel dan ook geen onbekende voor marktkoopmannen en marktgasten. Hij staat bekend als een strenge, maar rechtvaardige marktmeester die van aanpakken weet. Daarnaast gelooft Chiel in een goede integrale aanpak met politie, Belastingdienst, het UWV en andere betrokken partijen. Samenwerking vindt hij belangrijk.

 “Deze nominatie voelt als een beloning voor mijn werk. Het is zeker mooi dat met deze verkiezing het belang van handhavers wordt benadrukt. Wanneer ik de titel win dan draag ik hem op aan alle handhavers in Den Haag,” Chiel.

 
Eileen.jpg2Handhaver Eileen – Handhaver anno nu 
Eileen is handhaver in het stadsdeel Scheveningen. Volgens haar collega’s is Eileen een handhaver anno nu, met een brede kijk, vriendelijke werkwijze en groot enthousiasme voor haar vak.

De Scheveningse kuststrook is haar domein en ook deze zomer zal Eileen ervoor zorgen dat deze leefbaar is en blijft. Voor haar is het van groot belang dat Scheveningen prettig is voor zowel de Hagenaars als de toeristen. Dat maakt haar werk heel divers, ze is dagelijks bezig met een groot takenpakket. Zo controleert ze of de horecaondernemingen de wet- en regelgeving naleven en is ze constant in gesprek met mensen die de badplaats bezoeken.

Een diverse baan, waar Eileen heel veel plezier in heeft. En dat straalt ze niet alleen uit bij haar collega’s, maar zeker ook bij haar werkzaamheden op straat!

“Ontzettend leuk dat deze verkiezing wordt gehouden en fantastisch dat ik ben genomineerd om misschien wel de handhaver van 2016 te worden. Ik hoop door mijn deelname aan deze verkiezing dat ik de handhavers op de kaart kan zetten,” aldus Eileen.