2 april 2019

Politiek en Pils – Republikein of Monarchist?

Luden, Plein 6-7, 2511 CR Den Haag

Republikein of Monarchist? Een discussie die binnen liberale kringen hoog kan oplopen. Nederland kent nu zo’n 2 eeuwen een Koningshuis met de bijbehorende (sinds, u weet wel die aanpassing van Thorbecke in 1848) constitutionele Monarchie. Past dit wel bij een liberale samenleving? Kan het staatshoofd niet veel beter gekozen worden door de bevolking? En is erfopvolging niet extreem onliberaal? Deze vragen staan centraal deze editie van Politiek & Pils.

De spreker die zijn licht zal schijnen over deze diepe liberale materie is Dr. Patrick van Schie, de directeur van het wetenschappelijk bureau van de VVD, de Teldersstichting.

Gasten/sprekers:

• Directeur Teldersstichting Patrick van Schie: Uitleg over de relatie die liberalen hebben met het gezag en in het bijzonder het Koninklijk gezag.
  • Secretaris Hoge Raad van Adel Mr. Marc Scheidius: “De waarde van de monarchie voor Nederland door de eeuwen heen”.
  • Oud directeur nationaal oranje comité Frank van der Vorm: “Het kiezen van a-politiek staatshoofd.” (a la de Paus)