Opleidingen en Trainingen

Voortdurend bijschaven van kennis en kunde staat bij de VVD hoog in het vaandel. Daarom biedt het Haagse bestuur zijn leden een variëteit aan cursussen, die vaak ook een springplank zijn voor leden die hun talent en daadkracht voor de partij willen inzetten.

Cursussen

Voorbeelden van cursussen van de VVD Den Haag zijn Debatteren, Liberale waarden, Politieke stromingen, Omgaan met de media, Europa en de Masterclass. Landelijk worden onder meer de Kadercursus en de Zomerschool van de Teldersstichting georganiseerd. Kijk ook eens op de e-learningsite van de VVD.

Talenten aanspreken

De VVD Den Haag biedt mogelijkheden voor mensen die hun talent en daadkracht voor de partij willen inzetten. Denk daarbij aan:

• Politieke functies
  • Haagse Kwartieren
  • Werkgroepen, commissies en bestuur
  • Liberaal publiek
  • Haagse Kring Liberaal Ondernemen

Politieke functies

Deelname aan platforms en opleidingen is vaak behulpzaam gebleken voor VVD’ers met politieke ambities die bijvoorbeeld de gemeenteraad in willen of de Tweede Kamer. Gesprekken met de Haagse Permanente Scoutingscommissie horen bij het verwezenlijken van deze ambities. Voor leden met de ambitie zich voor de raad verkiesbaar te stellen heeft de VVD Den Haag de Masterclass Raadslid ontwikkeld.

Haagse Kwartieren

Haagse Kwartieren worden gevormd door leden die de VVD in de Haagse straten en wijken zichtbaar houden. Zij positioneren de VVD via ludieke acties in Den Haag, doen bewonersonderzoek en organiseren debatten. Daarbij trekken ze nauw op met de fractie in de gemeenteraad.

Werkgroepen, commissies en bestuur

Voor VVD’ers die een meer inhoudelijke bijdrage aan de partij willen leveren zijn de Haagse werkgroepen of de landelijke thematische netwerken uitstekende gremia.

Wilt u actief worden voor de VVD of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Tim van der Heijden,  opleidingen@vvddenhaag.nl