Wim van Eekelen ontvangt Stikkerplaquette

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Haagse VVD op dinsdag 24 april  is aan oud-minister en Haags VVD-lid Wim van Eekelen de mr. D.U. Stikkerplaquette uitgereikt. De partijvoorzitter van de VVD, Christianne van der Wal, overhandigde de plaquette.

De Stikkerplaquette, vernoemd naar de eerste voorzitter van de op 24 januari 1948 opgerichte Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, wordt uitgereikt aan mensen die zich minimaal twintig jaar meer dan bijzonder hebben ingezet voor de partij. Wim van Eekelen begon zijn politieke loopbaan met het lidmaatschap van de Tweede Kamer in 1977. Al snel trad hij toe tot het kabinet Van Agt-Wiegel als staatssecretaris van Defensie. Vervolgens volgden diverse andere belangrijke politieke functies, waaronder die van minister van Defensie in het kabinet-Lubbers II. Verder was hij tot 2003 lid van de  Eerste Kamer. Voor de VVD was hij ook zeer actief op allerlei terreinen van internationale relaties van de partij; voor de Teldersstichting, voor de ALDE-partij en Liberal International.

Ook is hij al decennialang een graag geziene bezoeker van bijeenkomsten van de Haagse VVD. Dat hij en zijn echtgenote aanwezig waren bij de Algemene Ledenvergadering was dan ook een vanzelfsprekendheid, aldus Van Eekelen. “Het ontvangen van de Stikkerplaquette verrast mij zeer en doet mij ook wat, immers Dirk Stikker was ook zeer actief op internationaal vlak, een terrein dat mij zeer aan het hart gaat. Ik voel mij zeer vereerd en dank iedereen van harte.”