Wethouder gaat mogelijkheden voor een logistieke hub op bedrijventerrein ZKD onderzoeken.

, Loosduinen

Bij de drogist willen we niet misgrijpen naar onze favoriete shampoo en in de kledingwinkel willen we wel dat alle maten van onze favoriete trui op voorraad zijn. Maar de bevoorrading van winkels wordt alleen steeds meer een uitdaging door de drukte op de weg en daarnaast zorgen de lossende vrachtwagens ook voor irritatie bij bewoners.

Het creëren van overslagcentra (logistieke hubs) aan de rand van de stad kunnen dan een oplossing zijn. Vanuit deze centra kunnen kleinere en schonere voertuigen de stad in om de winkels te bevoorraden.
VVD-woordvoerder Jeroen van Dijken: ‘Om de stad leefbaar en economisch vitaal te houden, is een goede organisatie van logistiek en goederenvervoer echt essentieel. Logistieke hubs kunnen een goede bijdrage leveren aan deze organisatie, bijvoorbeeld een hub op het bedrijventerrein ZKD (Zichtenburg, Kerketuinen en Dekkershoek) om Loosduinen te bevoorraden.’

Om de mogelijkheden voor zo’n logistieke hub op het bedrijventerrein te onderzoeken heeft de Haagse VVD tijdens de begrotingsraad een (breedgedragen) motie ingediend waarin de wethouder verzocht wordt om samen met bewoners, ondernemers en deskundigen de mogelijkheden te onderzoeken van een hub op het bedrijventerrein ZKD voor duurzame logistieke bevoorrading van winkeliers en andere ondernemers, en ook voor pakketbezorging voor bewoners in stadsdeel Loosduinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *