Monumentaal Kerkplein mooier, groener en verbindend

, Centrum

Met oliebollen, warme chocolademelk en op de klanken van het Dickens kerstkoor werd het Kerkplein door de ondernemers, bewoners en wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD) weer in gebruik genomen. Het Kerkplein heeft een ware metamorfose onder gaan: de bestrating is volledig vernieuwd, er zijn nieuwe bomen geplaatst, in de lente komt er nog meer groen bij, er is voldoende ruimte voor markten en evenementen en het publiek kan al een tijdje genieten van het uitzicht vanaf de kerktoren, die in april van dit jaar open ging. Revis bedankte speciaal alle werklieden die ervoor gezorgd hebben dat het plein voor de Kerst kon worden opgeleverd.

Boudewijn Revis: “Het plein zag er vroeger verloederd uit. Dames bleven vastzitten met hun hoge hakken tussen de hobbelige keitjes en fietsers gleden daarover ook wel eens uit. Maar samen met de ondernemers en bewoners rondom het plein hebben we er nu een prachtige plek van gemaakt. Het plein heeft nu een gastvrije uitstraling, meer groen en gezellige terrassen. De binnenstad van Den Haag heeft er weer een parel bij.”

Het Kerkplein, de Riviervismarkt en Rond de Grote Kerk vormen samen één van de oudste en meest monumentale pleinen van Den Haag. Het plein is vooral een knooppunt van looproutes voor omliggende winkelstraten zoals het Noordeinde, Schoolstraat en Prinsestraat. Door de herinrichting vormt het Kerkplein een prettige verbinding tussen het winkelgebied van de binnenstad en het Hofkwartier.

Foto: Arnaud Roelofsz