Meer ruimte en minder regels voor de Haagse ondernemer

, Den Haag
Meer ruimte en minder regels voor de Haagse ondernemer
Haagse ondernemers zijn ontzettend belangrijk voor de stad, ze dragen bij aan een mooi en gezond Den Haag en zorgen voor meer banen. Daarom is het ook zo belangrijk dat zij zoveel mogelijk gefaciliteerd en gestimuleerd worden in plaats van gefrustreerd.

De Haagse VVD is daarom erg blij en trots dat er in het coalitieakkoord mooie afspraken zijn gemaakt voor de Haagse ondernemers. VVD raadslid Judith Oudshoorn-van Ginderen: “de Haagse ondernemer zorgt voor een mooie gezonde stad, we willen hem niet in de weg staan met moeilijke regels en vergunningen. Ik ben ontzettend trots op de afspraken in het nieuwe coalitieakkoord.”

Het wordt voor de ondernemer een stuk gemakkelijker om een vergunning aan te vragen omdat de regels worden vereenvoudigd. Ook komt er voor de ondernemer één aanspreekpunt bij de gemeente. Dit is iemand die de weg kent in het stadhuis en die zelf ook oog heeft voor ondernemen. Op deze manier wordt de communicatie tussen de ondernemer en het stadhuis een stuk makkelijker.

De handhaving richting de ondernemers wordt ook een stuk ondernemersvriendelijker (natuurlijk nog wel doelgericht). Bij een overtreding krijgt de ondernemer eerst de mogelijkheid om zijn fout of vergissing te corrigeren. En voor de ondernemer met een onderhoudsbedrijf wordt het straks een stuk aantrekkelijker en makkelijker om in de stad te parkeren omdat de parkeerlasten en administratieve lasten naar beneden gaan.

Oudshoorn-van Ginderen: “Stuk voor stuk afspraken die het ondernemen in Den Haag wat makkelijker maken en ik zal er als raadslid voor zorgen dat de wethouder zich ook aan deze afspraken gaat houden.”