Houd Den Haag aantrekkelijk voor gezinnen en middeninkomens

, Den Haag

Het aantal inwoners van Den Haag stijgt snel. De verwachting is dat er in 2020 ruim 530.000 inwoners zijn en in 2030 zelfs 552.000. En voor al deze inwoners is een eigen woning belangrijk, want het is de plek waar je thuiskomt na een lange dag werken en waar je even lekker kunt ontspannen.

Maar om al deze inwoners te voorzien van een eigen woning, moet er de komende jaren flink gebouwd worden en daarvoor heeft wethouder Wijsmuller (HSP) deze week een woonvisie gepresenteerd.

Wanneer we echter naar deze woonvisie kijken, dan lijkt er voor de gezinnen straks nog minder ruimte te zijn in Den Haag. De woonvisie focust namelijk vooral op gesubsidieerde huurwoningen voor mensen met een laag salaris of, in veel gevallen, een uitkering.

De Haagse VVD is dan ook ontevreden met deze woonvisie, want juist de middeninkomens en gezinnen zijn zo belangrijk voor onze stad.

VVD-fractievoorzitter Frans de Graaf: ‘Middeninkomens zijn enorm belangrijk voor een leefbare en economisch sterke stad. We moeten voorkomen dat deze mensen de stad uit trekken als zij een grotere woning met een tuin willen.’ Dat gebeurt nu al en wordt met deze plannen alleen maar erger.

Het omgekeerde moet juist gebeuren:  om ervoor te zorgen dat de gezinnen en middeninkomens ook in de toekomst in onze mooie stad blijven wonen, moet het aantal koop- en huurwoningen voor de midden- en hoge inkomens vergroot worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *