Haagse VVD in het nieuws: Winkels in Kijkduin tijdelijk verhuren

, Loosduinen

Dagblad070.nl, woensdag 16 januari 2019

Om de leegstand in Kijkduin te verminderen loopt de VVD met de gedachte rond om vastgoedeigenaren te bewegen om hun lege winkels gratis te verhuren gedurende de periode van alle verbouwingswerkzaamheden in de badplaats. Het idee is niet nieuw. Op het Parijsplein in het Wateringse Veld wordt het al uitgeprobeerd. Daar kunnen ondernemers een winkel beginnen en hoeven zij alleen water en licht te betalen gedurende een overeen te komen periode.

Door de huidige leegstand in Kijkduin hebben vooral ook de overgebleven winkeliers het zwaar. Toevoeging van winkels houdt de loop erin. Daarom willen de raadsleden precies in kaart krijgen hoeveel winkels er leeg staan en waar in het bouwgebied. En mochten de vastgoedeigenaren er geen oren naar hebben, dan hopen de raadsleden Oudshoorn en Van der Helm dat ‘’er andere creatieve vondsten’’ worden bedacht om Kijkduin uit de misère te helpen. Wethouder Richard de Mos is het in elk geval eens met de liberalen. ”Als we niks doen is er straks voor de mensen geen droog brood meer te verdienen.”