Haagse VVD in de pers: Oproep vertrekkend raadslid Martin Wörsdörfer: ‘Maak het Haagse ondernemers zo makkelijk mogelijk’

, Den Haag

Denhaagfm.nl, woensdag 17 mei 2017

“De gemeente moet het de Haagse ondernemer zo makkelijk mogelijk maken. Zij zijn de motor van de Haagse economie en mede dankzij hen is Den Haag nu zo’n mooie stad.” Dat zegt vertrekkend raadslid Martin Wörsdörfer. Donderdag neemt hij afscheid van de gemeenteraad om zich fulltime te kunnen wijden aan zijn werk als nieuwgekozen Tweede Kamerlid.

“De Haagse ondernemer levert een belangrijke bijdrage aan onze stad en daarom moeten we deze groep juist ontlasten in plaats van belasten. De VVD heeft in het verleden al regelmatig gepleit voor een systeem van het doen van een melding in plaats van het aanvragen van een vergunning. Maar daar waar een melding niet volstaat, moet de vergunning zo eenvoudig en efficiënt mogelijk aangevraagd kunnen worden.” De partij heeft het stadsbestuur gevraagd de opties hiervoor te onderzoeken.

Ook wil Wörsdörfer dat de gemeente slimmer omgaat met social media. “De gemeente heeft een chatfunctie waarbij een ondernemer om hulp kan vragen bij het online regelen van de vergunning. Deze chat-hulp is echter alleen te bereiken tussen 09.00 uur en 17.00 uur en laten dat nou ook precies de tijden zijn waarop de hardwerkende ondernemer druk bezig is.” In zijn laatste vragen aan het stadsbestuur vraagt Wörsdörfer of de tijden van de chat-hulp verruimd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *