Haagse VVD in de pers: Huisvesting Narcislaan 4 op losse schroeven

, Loosduinen

Loosduinse Krant, 17 mei 2017

Vanaf het allereerste moment is er van alles aan de hand bij de huisvesting van statushouders aan de Narcislaan. De buurt kwam massaal in verzet, de gemeente maakte meerdere fouten in de communicatie naar de bewoners en nu blijkt dat de welstandscommissie een negatief advies gegeven heeft over de bouw van de woningen aan de Narcislaan.

De Haagse VVD heeft zich vanaf het eerste moment achter de bewoners van Meer en Bos geschaard en deze samenwerking heeft er voor gezorgd dat de wethouder toezegde beter naar de bewoners te luisteren en dat er gekeken zou worden naar alternatieve locaties. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat er geen 100, maar slechts 60 statushouders naar de Narcislaan zouden komen.

Het negatieve advies van de welstandscommissie is weer een nieuw hoofdstuk in het rommelige proces rondom de Narcislaan. In schriftelijke vragen aan het college stelt de Haagse VVD hardop de vraag of de huisvesting van statushouders aan de Narcislaan niet heroverwogen moet worden. Raadslid Chris van der Helm: “het negatieve advies van de welstandscommissie kan zomaar voor vertraging van het bouwproject zorgen. Heeft het dan nog wel zin om te bouwen? Wordt het geen tijd om het project te heroverwegen, ook gezien de eerdere problemen in het proces en de weerstand van de omwonenden?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *