Haagse VVD in de pers: Column Martin Wörsdörfer : Over cruiseschepen

, Scheveningen

Hartvanscheveningen.nl, dinsdag 1 augustus 2017

Inmiddels zit ik 131 dagen in de Tweede Kamer. Een hele belevenis om daar te mogen rondlopen. Bijzonder om een ‘eigen’ blauwe stoel te hebben, dan weet je dat het echt is.

Momenteel wordt er onderhandeld om een nieuw kabinet tot stand te brengen. Gedurende onderhandelingen is het in de kamer wat rustiger.

Dat is wel jammer, al geeft het tijd om te wennen aan hoe het daar werkt, om mijn weg te vinden in het enorme gebouw, en al wat bezoeken door het land af te leggen. Als jullie het leuk vinden, zal ik volgende keer graag iets vertellen over waar ik me mee bezig houd.

Maar deze site gaat over Scheveningen. Zoals beloofd blijf ik me druk maken over dit mooie stukje stad. Want, “he, ik ben niet dood!” Al is het op een andere manier, want half mei heb ik de gemeenteraad verlaten.

Nu geef ik zaken die spelen door aan de Haagse VVD-fractie – dat kan iedereen trouwens doen, dus wijs de fractie vooral op zaken die aandacht nodig hebben (bijvoorbeeld via vvd@denhaag.nl)! Soms ga ik zelf nog achter dingen aan. Want er blijven belangrijke dingen aan de orde. Gedoe over een tram over de Westduinweg (die wil de VVD niet!).

Over de vernieuwing van de tramrails langs de Scheveningseweg (en de impact op die supermooie weg met al zijn bomen). En ook over door wethouders opgelaten proefballonnetjes. Zo wil CDA-wethouder Karsten Klein de haven openstellen voor cruiseschepen.

De VVD-fractie heeft terecht aandacht gevraagd voor de consequenties hiervan. Is dit idee wel genoeg doordacht? Waar moeten die schepen aanmeren? Is hierover van gedachten gewisseld met de bewoners en ondernemers rond de haven? Is daar vervoer voor passagiers?

Kunnen lokale ondernemers een beetje profiteren? Komt er dan walstroom om overlast te beperken? Scheveningen heeft recht op méér dan proefballonnen. De lokale economie stimuleren is prima, maar dan wel met aandacht voor de Scheveninger. Daarom heeft de fractie vragen gesteld. Ik ben benieuwd naar de antwoorden.

Oh, en het tonnenmonument? Dat hoort natuurlijk aan de eerste haven te blijven. Daar hoort het thuis. Dus niet op de rotonde op de Westduinweg (daar zie ik nog steeds liever een joon), maar zet het op het straks vernieuwde Adriaan Maasplein.

Martin Worsdorfer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *