De Haagse VVD is op zoek naar jou!

, Den Haag

De Haagse VVD-fractie is op zoek naar een fulltime allround beleidsmedewerker.

Je bent ondersteuner van de VVD gemeenteraadsleden en voorziet hen bijvoorbeeld van ideeën voor debatten en het stellen van vragen aan het college van B&W. Ook verricht je beleidsonderzoek en bereid je werkbezoeken en debatten voor.

Je overziet het instrumentarium van het gemeenteraadslid, voelt aan waar politieke kansen liggen en adviseert raadsleden over hun interventies. Je put daarbij uit de informatie van het college, inwoners van Den Haag, mensen uit de praktijk, belangenorganisaties en de landelijke overheid. Je weet deze informatie op waarde te schatten en komt tot een heldere analyse, die je vertaalt in herkenbare VVD-standpunten, onderbouwd vanuit het liberale gedachtegoed en vertaalt complexe materie moeiteloos naar heldere boodschappen. Vanzelfsprekend ben je op de hoogte van onderwerpen die spelen in de Haagse gemeentepolitiek en de ontwikkeling die de stad doormaakt.

Ook speel je een belangrijke rol in alle communicatie uitingen van de Haagse VVD. Je bent, samen met de andere fractiemedewerkers, verantwoordelijk voor de sociale mediakanalen en overige communicatiemiddelen. Je bent ook het eerste aanspreekpunt voor publiek dat vragen heeft over of reageert op VVD-standpunten. Je onderhoudt de perscontacten, weet wanneer je op media-gebied moet handelen en ondersteunt de raadsleden hierin.

Je werkt in een team met twee andere medewerkers op het fractiekantoor in het stadhuis van Den Haag. Je werkt in hoge mate zelfstandig en wordt aangestuurd door het fractiebestuur.

Herken je je in onderstaand profiel?

Je beschikt over een HBO/ WO werk- en denkniveau. Je bent op je plaats in een ondersteunende rol en vervult deze op pro-actieve wijze. Je schrikt er niet voor terug een standpunt in te nemen en je voelt je thuis bij het liberale gedachtegoed van de VVD. Je woont in Den Haag of bent bereid op korte termijn te verhuizen en je bent bekend met de stad Den Haag.

Je communicatieve vaardigheden zijn goed: je redeneert helder en overtuigend, weet je ideeën goed te verwoorden en beschikt over een vlotte pen voor uiteenlopende soorten teksten. Even belangrijk is dat je ‘politiek gevoel’ hebt en nieuwe ontwikkelingen vroegtijdig kunt signaleren en benoemen. Ook kun je een netwerk opbouwen en onderhouden. Je ambities gelden niet alleen voor je eigen ontwikkeling, maar ook voor die van onze organisatie. Je kunt zelfstandig werken. Gezien de hectische en veeleisende werkomgeving, is het geen probleem voor je dat de werkplanning en –tijden kunnen wijzigen en je vindt het dan ook geen probleem regelmatig in de avonduren te werken.

Wat hebben wij te bieden?
Het gaat om een stimulerende functie in het politieke hart van de derde stad van Nederland. Naast een werkomgeving met uitstekende faciliteiten en de kans om een enorm netwerk op te bouwen, bieden wij een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket. Beloning vindt plaats volgens het salarissysteem van de gemeenteambtenaren; inschaling is op basis van opleiding en ervaring.

Je wilt solliciteren?

Nadere inlichtingen over de functie kun je verkrijgen bij Judith Oudshoorn- van Ginderen, tel. 06-26946029 of via Judith.oudshoorn-vanginderen@denhaag.nl.

Sollicitatiebrieven met persoonlijke motivatie en curriculum vitae kun je tot en met 14 juni mailen naar Judith Oudshoorn – van Ginderen.